A kerti medencék

Ez a cikk nem a kerti medencék típusait, gépészetét, taglalja, itt a berendezési kérdésekről szeretnék pár szót ejteni.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

A kerti medencék lakberendezési megoldásai azzal kezdődnek, hogy kialakítod a tárgyak tárolóit. A medencetakaróét, a játékok, felfújható eszközök tárolóit, a törülközők, papucsok tárolóit. A medence szivattyújának, melegítőberendezésének helyét. Ezek ráadásul balesetveszélyesek, körültekintően kell eljárnod!

9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

El kell döntened, hogy elkeríted-e a medencét, és hogyan.

16, 17, 18

Ezután jöhet a különféle kiegészítő funkciók kialakítása: zuhany, öltöző, bár, pihenő, napozó, játszótér, melyeket további funkciókkal, élményekkel is társíthatsz: szauna, gőzfürdő, pezsgőfürdő, fitness, masszázs (például talpmasszázs egy kerti út formájában.)

19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30

Mérd fel az igényeiteket! Ez alapvetően eltér a strandolási igényektől: teljesen más a saját medence szolgáltatásait élvezni, mint egy strandon lenni! Egyetlen példa csak: bármikor használhatod éjjel is. Alulról, felülről megvilágíthatod. Saját helyed lesz, saját mütyürkéid, és sokkal nagyobb eszközeid – hiszen nem kell odacipelni ezeket egy távoli helyre!

Természetesen stílusban érdemes a ház, környék stílusához igazítani: egy kortárs ház mellett furcsán néznek ki a kőoroszlános medencék.

31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38

A medence mellé érdemes egy medenceházat építeni. Ebben, emellett elférnek a takaróelemek (előfordulhat, hogy más eszközt használunk télen és nyáron!), a szivattyú és melegítőberendezés, a takarítóeszközök, -szerek, a használaton kívüli holmik: felfújható dolgok, úszóágyak, nyugágyak, ülőgarnitúra, székek, párnák, stb.

39

A medence melletti területen helyezd el a nyugágyakat, az árnyékolást, a pihenő-, beszélgető sarkot, esetleg bárt.

40

A medence közelében kialakíthatod a wellnessezés további berendezéseit: szaunaház, gőzfürdő, zuhany, fitness tér, játszótér. Célszerű az ezekhez vezető utakat mezitlábas útként létrehozni, figyelve arra, hogy a csúszásveszélyt lecsökkentsd (például korlátokkal, megfelelő anyagokkal.)

41

Érdemes észben tartani, hogy egy medencének nem csak a vízszintes elhelyezkedése érdekes, de a függőleges is. És természetesen arról se feledkezz meg, hogy több szakterület együttműködésére van szükség. A terület nem csak lakberendezési szempontból fontos, de a medencegépészet és a kertrendezés szempontjainak is érvényesülnie kell! Ez a terület kiemelten balesetveszélyes és egészségre veszélyes lehet, ezeket a szempontokat is érdemes a döntéseid során mérlegelni. Ne felejtsd el a világítást! Kívül, belül! Szükség lesz helyi megvilágításra is, ha szeretnél árnyékban, sötétben olvasni, beszélgetni. Használd ki a kert szépségét, világítsd meg a különleges növényeket. A hangulatvilágítást és a szórakozást lehet vegyíteni is: csinálj kerti mozit, amit a medencéből is lehet nézni!

42

A saját medence olyan lehetőséget jelent a kert élvezetére, mint semmi más. Sok a teendő vele, nem olcsó a telepítése és a fenntartása (bár gyorsan megtérül! Érdemes összevetni a strandbelépők, szolgáltatások áraival.) Viszont olyan kikapcsolódás, wellness és fitness szolgáltatás, amivel semmilyen más berendezési tárgy nem képes versenyezni!

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Egy hozzászólás a(z) “A kerti medencék” bejegyzéshez

  1. […] posztot készítettem a nyárral kapcsolatosan itt a blogon is: a kert stylingolásáról, a kerti medencékről, a kert burkolatairól, a lugasokról, a napozóágyakról, a fitness terem kapcsán a […]

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: