Az állatok helye a lakásban

Az állatok tartásával kapcsolatban viszonylag sok tapasztalatom van, “pár” állat megfordult már az életemben, most is van két kutyánk. Ez egy lakás, ház kialakítása során számos kihívást tartogat.

Forrás

Szerintem, a legjobb hely a családi szoba számukra, de más lehetőségek is szóba jöhetnek.

A következő igényeiket, igényeiteket kell végiggondolni:

Takarítás

Jelentősen megnő a takarítás igény.

A halakról azt mondják, hogy a legegyszerűbb tartani őket, de az akváriumban ökoszisztémát kialakítani, ami miatt a víz mindig tiszta és élhető az ott élők számára meglehetősen nehéz feladat. Úgyhogy az akvárium karbantartása, takarítása egy rendszeres és komoly feladat: egy kisebb 50 literes akvárium mozgatása is lehetetlen kategória, szükség van takarító és vegyszerkészletekre is. Ezeket tárolni kell és a heti programokba egy takarítónapot szükséges betervezni. A hét többi napján elég, ha szemmel tartod az állatokat, növényeket és vegyszeresen közbeavatkozol, amennyiben szükséges. Az akvarisztikáról sok szórólap is készül a számtalan szakkönyv mellett. Vannak akvárium karbantartással foglalkozó vállalkozások is, bár ők leginkább sós vizi világokkal foglalkoznak – ez egészen komoly gépészetet igényel.

Forrás

A madarak talán a leginkább koszos tagjai a seregletnek, náluk akár a napi két kalitka, szálláshely takarítás is szükséges. Ketrecen kívül élő társaid esetében a szobák bútorzata jó, ha letörölhető, nedvességálló – balesetek esetén.

Forrás

A szőrös kisbarátok a vedlésük miatt okoznak napi takarítás igényt. Nálunk minden állatnak voltak, vannak fura étkezési szokásai is, ehhez is alkalmazkodni kell – például az állatbarát tisztítószerek megválogatásával.

Akár én is csinálhattam volna… A mopszom csak félig hagyta magát megnyírni az idén, a “teteje” tüsi, a hasa hosszú maradt. Egy marék szőrt gyűjtök össze minden simogatáskor…
A kép forrása

Mielőtt belevágtok az állattartásba, tájékozódjatok az egyes fajok kellemetlen igényeiről, tulajdonságairól, szokásairól. Csak akkor vigyétek haza, ha ezekkel képesek vagytok együtt élni és megkűzdeni!

Macskáknak – kaparófa máshogy
Forrás

Vacok

Nálunk a nagy testű állatok nem tartottak külön vacokra igényt, a kutyáink felváltva használják a számukra biztosított kutyaágyakat, puha szőnyegeket és a puszta padlón is imádnak hemperegni.

Forrás

Az udvari kutyaólját csak az egyikük használja, a másik szerintem soha nem ment be a saját, külön birodalmába.

Mid-century modern kutyaól. A miénk nem ilyen szép és menő.
Forrás

A macskáink pedig leginkább az ölünkben érezték jól magukat, de az ágyat sem vetették meg, a kanapét is kedvelték. A macskaházakat, kuckókat néha használták.

Forrás

A kisebb testű állatokat mi elkülönítve tartottuk, többek közt a nagyragadozóink miatt is. A családi szobánál már írtam erről: járjatok utána egy icike-picike hörcsögnek is nagy a helyigénye, neki is nagy ketrecre van szüksége!

Evés, ivás

Állatonként érdemes elkülöníteni az etetőtálkákat. Víznek mindig kell lennie az állatok tartózkodási helyén.

A macskák imádják a friss vizet, amit
egy macskaszökőkút biztosítani tud számukra
Forrás

Ha időszakos az etetés, akkor nem szükséges külön helyet kialakítani, de ha állandóan hozzáférhet, akkor érdemes. A víznek is. Érdemes megfigyelni az állataidat: isznak egymás után, vagy ragaszkodnak a saját itatóhoz? Ennek alapján tudod számukra és saját magatoknak kialakítani a megfelelő etető-itató pultokat.

Teljeskörű kiszolgálás: víz, étel és emésztés könnyítő fű
Forrás

Augusztus 1-25 között KATA-temető akcióval vártalak. Ennek vége, lemaradtál. Majd legközelebb!

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: