Az étkezőasztal kiválasztása

Milyen lépései vannak az étkezőasztal kiválasztásának?

1. lépés

Temészetesen az első az, hogy kiválasztod a lakáson belül azt a helyet, ahová az étkezőasztalt tenni szeretnéd.

Érdemes olyan pontot találni, ami közel van a konyhához is és a nappalihoz is. Ez minden lakásban más és más.

Ha a lakásod nagyon kicsi, akkor két dolgot is tenned kell: egy olyan pontot találni, ahol te (ti) le tudtok ülni enni, majd keresni egy olyan pontot, hogy egy kisebb-nagyobb társaságot is vendégül tudj látni. A svédasztalos megoldásokat is gondold végig! A két pont eshet egybe.

2. lépés

Mérd le és készíts egy egyszerű rajzot a területről. A meglévő bútorokat, ajtókat, ablakokat jelöld be rajta (hosszuk, magasságuk és a padlótól való távolságuk.) Mindenképpen méretarányos rajzra van szükség. Ajánlott 1:20-hoz, 1:25-höz arányban rajzolni.

  • 1:20-hoz azt jelenti, hogy 1 méter a valóságban 5 egység a rajzon (lehet kocka vagy cm, vagy inch – teljesen tőled függ, a lényeg, hogy oda-vissza is tudj számolni, méregetni.)
  • 1:25-höz azt jelenti, hogy 1 méter a valóságban 4 egység a rajzon.

3. lépés

A kérdés:

Mennyi helyed van?

Számold ki, mérd le az ábrádon.

4. lépés

A kérdés:

Mi fér be?

Ehhez a következőt kell tudni: az étkezőasztal mellett a székeknek még 75 cm, a padoknak még 50 cm helyre van szükség, hogy le lehessen ülni. A kiszolgáláshoz minimum fél méter, 50 cm kell még. Jó esetben mindenki úgy tudja megközelíteni a helyét, hogy nem kell odaengedni, másoknak felállni és ki lehet szolgálni! Ez nem mindig lehetséges, de nem baj, ha valamennyire törekszel erre!

5. lépés

A kérdés:

Mi tetszik?

Most jött el a keresgélés ideje! Még ne boltokba menj, vegyél újságokat, könyveket, túrd fel az internetet (a google képkeresővel: dining room table, a pinteresten dining room keresőszavakkal elég jó ötleteket találhatsz)

Az étkezőasztal gyűjtésem
Saját gyűjtésem a pinterestről

6. lépés

És akkor most jön a valóság:

Mi kapható?

A pénztárcánknak megfelelő piactereken nézzünk körül és válasszuk ki az 5. lépésben kiválasztott asztalokat, székeket, padokat.

7. lépés

Szűkítsd le 1-3 darabra a választásaidat és menj el, próbáld ki! Nálunk például azonnal kiderült, hogy a férjem lába egyszerűen nem fér be az asztal alá, a többi pedig egyszerűen nem fért bele a büdzsénkbe. Más is előfordulhat: kényelmetlen, az étkezőasztal színe nem olyan, mint a képen és úgy már nem felel meg, instabil, stb.

Ilyenkor az 5. lépésre visszamész, és újabb változatot keresel a neked tetsző asztalokból a 6. lépés alapján. Majd újra elmész kipróbálni a kiválasztott darabot.

8. lépés

Megveheted.

Étkezőasztal
A saját étkezőasztalunk.
És a régi, kislakásból mentett.
Svédasztalos buliknál (ha több, mint 10 ember jön),
kinyitjuk és ezen is tálalunk. A szobát átrendezzük, álló fogadáshoz.

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: