Lakberendezési tanácsok a tökéletes otthonért


Horizon

A Horizon asztalra a szakdolgozatom készítése során bukkantam, mikor anyagot keresgéltem a “saját tervezésű bútordarab” fejezethez. A vezető tanárom kívánsága az volt, hogy az íróasztal legyen, engem ezzel alaposan megizzasztva. Kellett nekem ilyesmit kitalálni…

Design-tárgy: íróasztal
“A lakberendező dolgozószobája”

Egy vékony, nagyon könnyű és nagyon erős anyagra lenne szükség hozzá. A vizsgán egyébként elmarasztaltak ezért az asztalért, mondván ilyesminek a tervezése ipari tervező feladata, a lakberendezők csak ne kontárkodjanak bele a nagyok dolgába. (Vagy ha nem, én ezt értettem.)

A saját terveim alapján az asztallaphoz egy háromrétegű anyagra lenne szükség: a felső fehér, a közepe a szálerősítés és az alsó egy aranyfüst burkolatú réteg. A tanáraimmal mi arra jutottunk, hogy hajógyártókkal lehetne együttműködni az elkészítéséhez.

És íme a Horizon-asztal:

Horizon asztal

Az asztalt a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) design LAB inkubációs programja keretében valósította meg Juhos Lehel és a Flaar Mérnöki Tervező és Szolgáltató Kft., akik hajógyártással foglalkoznak.

A látszó élek vastagsága fél cm.

A gyártási folyamat

Készítenek egy öntőformát. Merevítés is szükséges a gyártás folyamán.

A láb kialakításához átlátszó formát alkalmaznak.

A láb fejjel lefelé így hagyja el az öntőformát.

Öntés után.

Készülhet a szendvics!

Ebből jöjjön rá valaki, hogy asztal készül!

Ez az anyaga:

Próba:

Az elkészült darab 2,6 m * 1 m nagy lappal rendelkezik, 19 kg.

Érdekes lenne elkészíttetni a saját ötletem. Az öntőformán, a folyamatokon gondolkozni, letesztelni, kipróbálni.

A cikket a designtárgy kategóriák alatt később is könnyedén megtalálhatod, akárcsak az asztalok között.

A posztok minden nap pontban 17:00-kor jelennek meg (magyar idő szerint) és igyekszem változatos módon feldolgozni a lakberendezésben előforduló témákat. Írok művészetekről, történelemről, designról. Természetesen az összes helyiségről és bútorról, ami csak létezhet egy házban. Bemutatom, hogy nem csupán a házon belül van létjogosultsága a tervezésnek, de a kertben is.

Források:

https://leheljuhos.com/h-o-r-i-z-o-n

https://flaarcomposites.eu/

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika anyagok a tervezői program augusztus 20 augusztusi nagytakarítás Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét design Diósgyőr Diósgyőri-vár dolgozószoba edzőterem family room felújítás fenntarthatóság fitness fotel fő háló gyapjú gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás iskola kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kikapcsolódás kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern mudroom nagytakarítás nyaralás otthon nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló szőnyegek takarítás tanulás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element tojás szék táblafesték uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek vízkárok wellnes welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás ünnepek

%d bloggers like this: