Ülőgarnitúrák?

Tök egyszerű dolog bemenni a bolba, megvenni az első megfelelőnek tűnő ülőgarnitúrát, kifizetni és berakni szépen a fal mellé, ahogy a többiek is teszik, nem? És mindenki ezt csinálja! Olyannyira, hogy mikor az első kanapémat megvettem, a hátán nem volt kárpit. Minek, ha úgyis betoljuk a fal mellé?

Ülőgarnitúrák - rossz példa
ingatlan.com

Mit tagadjuk, tényleg így van: egyszerű és mindenki ezt csinálja. Aztán valahogy nem jó. Legalább egy embernek fáj a háta, a másiknak a nyaka, a harmadiknak meg kényelmetlen, mikor ledőlne szundítani egyet vasárnap délután.

Ezért nem javasoljuk mi, lakberendezők, hogy az emberek garnitúrákat vegyenek. Egy családon belül is változóak az igények és nem kell kompromisszumot kötni akkor, ha a saját kényelmünk a tét! Miért fontos a kényelem? Az ergonómia miatt. Az ergonómia az emberi test és a környezet kölcsönhatásait vizsgálja és a lehető legjobb kapcsolatokat igyekszik megtalálni. Mi történik, ha nem érdekel minket, valami kényelmes-e? Eleinte semmi, de aztán idővel kialakulnak olyan deformitásaink, amiken már nem lehet változtatni. Főleg, mikor már dolgozunk, családunk van és egyre nehezebb bármilyen fizikai mozgást végezni. Szóval ülőbútornál teszteld le mindig, hogy kényelmes-e!

Ülőgarnitúrák - rossz példa
ingatlan.com

Azért sem ajánljuk, mert valljuk be: unalmas. Egyszerűen egy szobai garnitúra nem tükröz minket. Ha belépnek a lakásunkba, nem tudják majd megmondani, kik vagyunk, milyen az életünk. És, ha eltekintünk az idegenektől, saját magunknak sem lesz elég inspiráló és nem igazán gyönyörködhetünk benne és nem lesz helyünk.

Na, de hogyan oldd meg, hogy jó legyen az összeállítás?

Nem a boltban. A boltba egy okból kell bemenni, végig kell próbálgatni a kiválasztott ülőhelyeket!

1. lépés: Válogatás.

A neked tetsző ülőbútorokat válogasd ki a kínálatból. Ekkor nézd az árakat és nézd a méreteket is: be kell férnie annak, amit kiválasztasz! (Persze ehhez van már alaprajzod és nagyjából azt is tudod már, hogy hogyan szeretnéd berendezni, hova fognak kerülni a bútorok.) Erre nagyon jó a pinterest, de más képnézegetők is, a google képkereső is.

pinterest gyűjtés
A saját “nappali” gyújteményem részlete
pinterest.com

A megfelelőnek bizonyuló darabokat külön le kell menteni. (A pinteresten, a kedvencek közé – úgy, hogy a boltot könnyen meg lehessen találni. A pinterestnek ez a gyenge pontja.) Van olyan lakberendező, aki ezt a gyűjteményt is moodboardnak nevezi. Én nem ezek közé tartozom.

2. lépés: Tesztelés.

Indulj el a boltba, hogy kipróbáljátok. Aki egyedül él, érdemes megkérnie egy ellenkező nemű családtagot, barátot, illetve egy gyereket, hogy kísérje el bútort próbálni. A fenti listából csak az maradjon, ami legalább egy embernek kényelmes. Ha kétszemélyes, akkor kettőnek, ha három, háromnak, stb. Képzeljétek el, hogyan használnátok. Nem biztos, hogy mereven ülve fogtok tévézni, olvasni, krumplit hámozni, kötni, netezni. Ami fennmaradt a listán, marad az előzően lementett képek közt, ami nem, törlendő!

3. lépés: A megfelelő párosítás és szín kiválasztása

Képzeld el, hogyan fog kinézni. Akinek a lelki szemei előtt nem jelenik meg semmi, ne aggódjon, erre való a moodboard.

A tervezéshez bármelyik előadástervező alkalmas: a power pointtól egészen a google diákig.

Ez utóbbi könnyen használható és mindig kéznél van, ezzel mutatom be a moodboard készítést. Telefonon célszerű elfordítani a képernyőt. (Lent olvashatod a használatát!)

A + jellel kezdhetsz új dokumentumot. Először is nevezd el a fájlodat. Utána a cím mezőt és az alcím mezőt töröld ki a területről, az nem kell! A boltok, gyártók honlapjáról jobb klikk>kép másolása válassz ki enyhén elfordított, háttér nélküli vagy elütő háttér nélküli képeket>menj a remove.bg oldalra>ctrl V és megkapod a bútrodarabot háttér nélkül>jobb klikk>kép másolása>menj vissza a google diákra> jobb klikk>beillesztés és kész is a háttérnélküli kép.

Érdemes a dia hátterét olyan színre módosítani, amit falszínnek tervezel és szépen kipróbálgatni az ülőbútorokat és a színeiket. Ha az ülésirány nem jó, akkor a jobb/baloldal középső pontját áthúzva a bútoron meg tudod fordítani.

A színek nem biztos, hogy pontosak ezzel a módszerrel! Ha biztosra akarsz menni, válassz a semleges színek közül! Ha nem elégszel meg a semleges színekkel, akkor mindenképpen kérj színmintákat és abban a szobában próbáld ki reggel, délben, este, természetes és mesterséges fényben, amelyikbe szánod a berendezést (és még ebben az esetben is vannak buktatók: a színminta régi és az aktuális anyagok picit eltérnek tőle.)

4. lépés: Házhozszállítás.

Ha képen jól néz ki, kényelmes, akkor rendeld meg házhozszállítással! Nem érdemes személyesen elmenni érte, vevőként előnyösebb az online vásárlás, több garancia kapcsolódik hozzá. Szállítani nem lehet egy kisebb kanapét sem személyautóval, csak kisteherautóval, úgyhogy legalább ennyi üzemanyaggal kevesebbet kell használnod. Érdemes megbízható kereskedőnél vásárolni!

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: