A porszívó

A háztartási eszközök között kitüntetett szerep jut a porszívónak. Még akkor is szükségesek, ha jól működő szellőző-rendszert használunk, amiben részecske-szűrő berendezés is található.

Nagyon sok fajtája létezik, a robotporszívókról itt írtam korábban.

A központi porszívó

A háztartási eszközök közül ezt már jó előre meg kell tervezni, ugyanis egy csőrendszert kell működtetni hozzá. A helyigénye több okból is jóval nagyobb a hagyományos porszívónál: maga a készülék is nagy és a hosszú porszívó csöveket is tárolnunk kell. Előnye, hogy nem közvetlen zajt okoz, hiszen egy kiegészítő helyiségben van (pince, háztartási helyiség, garázs), amit hangszigetelhetünk is. Másik előnye az, hogy nem fújhatja vissza a port a lakásba – az egy szűrőn keresztül kikerül a lakásból. Ez az a porszívó, aminek a zseniális konyhai kiegészítője a résszívó: sepregetéskor nem kell többé lapát, a porszívó megoldja!

Központi porszívó készülékek, mindenféle teljesítménnyel
Forrás

A tervezés során pontosan tudni kell, hogy hogyan lesz berendezve az enteriőr, mert a kiállásait is ki kell alakítani, könnyen hozzáférhető módon, valamint a csőrendszert is be kell építeni.

A csövezése.
Forrás
A hagyományos porszívó

Két alaptípust különböztetünk meg: van porzsákos és porzsák nélküli. További porszívó alcsoportok is léteznek. Ezeknél az elektromos dugalj helyeit kell előre kiválasztani, illetve elegendőről gondoskodni. Maga a készülék nagy, a vizes típusoknál a tárolási lehetőségek is korlátozottak.

Hagyományos porszívó, porzsák nélkül
Forrás
Az akkumulátoros porszívók

Nekem ezek a kedvenceim: kicsi a helyigényük, könnyűek, könnyen tisztíthatóak és könnyen elő lehet kapni, mikor ki kell porszívózni: nem kell kipakolni egy szekrény tartalmát, mert tulajdonképpen akkorák, mint egy seprű.

12 voltos akkumulátoros porszívó
Személyes kedvencem, összeszerelve tartom a szekrényben,
az aksit szekrényben töltöm. Többet is beszereztünk.
Forrás
18 voltos akkumulátoros barkács készülék
Forrás

Barkács eszközök egyébként.

18 voltos akkumulátoros otthoni verzió
Forrás

Az otthoni használatra ajánlott akkumulátoros porszívó fali töltőegységgel, menő tartozékokkal. Érdemes több akkumulátort beszerezni, ez a gyenge pontja. Ezeket azért szeretem, mert a kis tartályuk miatt gyakran kell üríteni, nem tartunk összegyűjtött port a lakásban. A helyigénye hatalmas előny. Többszintes lakásokban szintenként egy készülékkel tökéletes eredményt lehet velük elérni.

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: