Lakberendezési tanácsok a tökéletes otthonért


10 munkanap múlva VAKÁCIÓ!

Ha a felkiáltójellel kezdenéd, akkor csütörtökön, ha az Ó-val, pénteken kezd el írni a táblára!

Mint minden évben június 15-én kitör a vakáció, és mivel 6-án pünkösdöt ünnepli a keresztény közösség, már csak 10 napig tart az iskola.

Már éppen ideje terveket szőni a nyári szünetre, mivel fogja a gyerek tölteni a következő két és fél hónapot, ki fog rá vigyázni és hova megy a család nyaralni.

Mióta iskolába jár a lányunk mindig készítek magamnak egy ilyen éves naptárt: az adott tanév első évének második felétől a második év végéig. A nevezetes napokat kódrendszer segítségével be is szoktam jelölni, de a mellékelt képen egy sima, “üres” tábla van, amin a magyar ünnepeket és a szünet napjait jelöltem be. (Igen, az iskolánkban ennyi évközi szünet van.)

Az idei nyári szünet a 24. héten kezdődik, két nappal, és a 35. héten lesz vége, akkor pedig 3 nappal.

A nyári szünetre készítek egy ilyen heti tervezőt. Ez nem a részletes programokat tartalmazza – ahhoz vannak szóróanyagaink és mindenféle plakát (többnyire papírmentes verziók), – hanem csak egy összefoglaló a programokról, teendőkről és jegyzetelésről. Sok helyet hagytam a papír szélén, ide is lehet jegyzetelni.

Ha több gyerek van a háznál, vagy ezt az egyetlen papírt használhatod, vagy minden gyereknél egyet-egyet – de itt előfordulhat, hogy a közös családi programokat többször is le lehet körmölni. Igaz, a különböző gyerekeknek lehet különböző feladata ennek kapcsán: a 14 éves vigyázhat a 11 éves tesóra egy-egy hetet. Másik megoldás lehet, ha van egy közös családi lap és a többin csak kipipálod azt a részt.

S, hogy mivel töltsük meg:

  • 1) A családi nyaralás hetei.
  • 2) A gyerek “kiszervezése” barátokhoz, családtagokhoz.
  • 3) A gyerektáborok.
  • 4) Családi napközik.
  • 5) Valamint jó tudni, hogy a Gyermekvédelmi törvény (az 1997. évi XXXI. törvény), 44/B. § szerint a gyerekek számár a szünetekben biztosítani kell a napközbeni gyerekfelügyeletet. Ezt a települések önkormányzatai rendeletekben szabályozzák. Érdemes utána nézni! Az étkeztetés pénzbe kerül, ha egyébként is fizettek a suliban.

Ha vége egy-egy programnak, beszéljétek meg a gyerek(ek)kel, hogy mi tetszett nekik, mi nem jött be és szeretne-e legközelebb is hasonlón részt venni. Ezt írd le, akár ezeknek a lapoknak a hátuljára

De hogy jön ez a lakberendezéshez?

A családi irányítóközpont legújabb eleme!

+ 1 ötlet: a tervezőket gyerekenként rakd el. Később, mikor már felnőnek és összemosódnak a gyerekévek, vissza tudják majd idézni az emlékeiket. Ha van szórólapod, belépőd, mindenféle jegyek, azt is tedd mellé. Csinálhatsz nekik egyszerű, kimaradt, rossz, betelt, stb. füzetekből naplót. Ha készült fénykép, a legjobbakat bele is teheted. Még jobb, ha közösen kreatívkodtok! Nem csupán az együtt töltött idő a hozadéka, de segít a belső egyensúly megteremtésében is: ez is egy feladata szülőnek, gyereknek.

Forrás:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700031.tv

https://jennakateathome.com/command-center-ideas/

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

2 hozzászólás a(z) “10 munkanap múlva VAKÁCIÓ!” bejegyzéshez

  1. […] a klimatizálásról, a klimán túli házhűtésről, és a biztonságról. Készítettem egy szünidei tervezőt, javasoltam öt szünidei programot, és az sk lakberendezőknek egy igény megfogalmazását és a […]

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika anyagok a tervezői program augusztus 20 augusztusi nagytakarítás Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét design Diósgyőr Diósgyőri-vár dolgozószoba edzőterem family room felújítás fenntarthatóság fitness fotel fő háló gyapjú gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás iskola kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kikapcsolódás kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern mudroom nagytakarítás nyaralás otthon nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló szőnyegek takarítás tanulás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element tojás szék táblafesték uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek vízkárok wellnes welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás ünnepek

%d bloggers like this: