Hit a lakásban

Nagyon kényes téma a hit megjelenítése a lakásban, mert igen könnyen giccsessé és vállalhatatlanná lehet a vallási relikviákkal tenni

És természetesen vannak mély hitről árulkodó, de ízléses megoldások is.

(A kép forrása.)

A bibliai idézetek, áldások, imák megjelenítésére vannak jobb lehetőségek is. Eleve érdemes nagy dekorációban gondolkozni. Ezt társítsuk polccal, konzolasztallal. Ezekre, melléjük helyezhetünk más, egyházi konnotációjú tárgyakat: könyveket, virágot, gyertyákat, esetenként szent szobrokat.

Nem kell sok, elég egyetlen nagyméretű rózsafűzér:

Forrás

Sokak nem elégszenek meg fekete-fehér dekorációkkal, egyszerűen kell nekik valami nagyobb és színesebb. Ilyenkor fordulhatunk a festmények, nagyméretű fényképek felé.

Forrás

Mélyen hívő családok, közösségek esetében a házi oltár felállítása is feladat lehet. Sokan ilyenkor egy asztalkán, egy sarokban rendeznek be házi oltárt, de adódik más lehetőség is.

Az oltárnak van építészetileg kialakított helye,
nincsenek zavaró oldal dekorációk, minden az oltárhoz vezet, a falburkolat és a mennyezeti díszcsíkok mintegy keretbe foglalják.
A feszület, a virág, a biblia, zsoltár, és a gyertyák is mind megtalálhatóak. Minden azt sugalja:
itt a helye a vallásos elmélyültségnek!
A szobában a falpanelben alakították ki az oltárbemélyedést. A Mária szobor szépen meg van világítva. A vallásos kegytárgyakat a körben elhelyezett polcokan találhatjuk meg: imakönyv, zsoltárok, temészetesen a feszület, gyertya és különféle kelyhek.

Ma pünkösd van, erre az alkalomra hoztam nektek két ötletet:

Akár gyerekekkel is elkészíthetjük: papírból cérnával rögzíthetjük a sablonból kivágott galambokat, illetve üvegmatricafestékkel átlátszó akril lapra elkészíthetjük a gyönyörű ólomüveg másolatát.

S ha mégsem az otthoni oltár előtt áldoznátok, hanem a közösségben imádkoznátok, ajánlom a következő ötletet. Az egyszerű képtartó polcon elférnek az igék, a zsoltároskönyv és kicsi horgokon a rózsafűzérek.

Forrás

A pünkösd üzenete az, hogy Jézus Krisztus nincs testben velünk, de Lelke által mégis mindig jelen van, ahogyan meg is ígérte: „…veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”

Hunyadi János, Reformátusok Lapja 2015. május 24-i szám

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: