Juhú! Esküvő!

A tegnap írtam a csatloserzsebet.com-on az esküvőszervezés pénzügyi tervezés részéről, most a 2022-es trendeket fogom bemutatni a Vogue tavaly decemberi, a legnevesebb esküvőszervezők bevonásával készített ajánlásai alapján.

Az USÁ-ban 2022-ben sokkal többen akarnak összeházasodni, mint a pandémia alatti években – ezzel szemben Magyarországon nem: a Kormány korábbi intézkedései miatt a fiatalok előrébb hozták az időpontokat (adókedvezmények és a babaváró hitel), nem számított ebben a tekintetben a járvány. Az idén, az első negyedévben viszont 15%-kal kevesebben léptek házasságra, mint tavaly – ami egy óriási szám!

Az esküvők méretei viszont hasonlítanak az amerikai tapasztalatokra: 2020-21 során kis, családias események lettek az esküvők, tehát, aki nagy rendezvényre: álomesküvőre vágyott elhalasztotta. A rendezvényszervezők tapasztalatai szerint az idén is lesznek grandiózus esküvők!

Van, aki nem a résztvevők számában szervez nagy esküvőt, hanem a minőségében: hosszú hétvége, fokozott elegancia, netán különleges tematika alapján. Tavaly mindezt egy ara képes volt produkálni: a Getty örökösnő, Ivy férjhez ment.

Esküvőjének elemei:

  • Hosszú hétvége
  • Téma: a brit invázió (a ’60-as évek pop és rock jelensége)
  • Színes: mély és telt színeket alkalmaztak.
  • Többféle bár
  • Különleges helyszínek
  • Élményszerzés
  • A Galiano tervezte még a koszorúslány ruhákat is (itt beköszönt a Bridgerton téma)
  • Hihetetlen pompa és fényűzés

Az élményszerzés nem csak a hosszú hétvégében, a témákban és mutatványos előadásokban jelentkezik, de a feliratkozós dobozoknak is van esküvői változata, a mennyasszonyok készülődését segítik a sorozattal.

A szabadtéri esküvők még mindig nagyon divatosak, a virágfalat viszont felváltja a virág sátor

Mivel nem igazán remélhettük, hogy mostanra szabadon lehet utazni, ezért az utazást hazahoztuk: egy álom uticél szerint rendezik be az esküvőt, választják ki a helyszínt és a kiegészítőket, de nem a távoli desztináción, hanem egy közeli helyen; a hangulatát megpróbálják odacsempészni.

A pandémia új hatása az online esküvőszervezés: honlap, a mi napunk kártya helyett naptár-meghívás, online szervezés, esküvői album, stb. Leginkább angolul, angol szolgáltatókkal – bár akad magyar kezdeményezés, viszont nem működik. A szervezés nagy része átkerült az online térbe: gyorsabb, környezetkímélő és egyszerűbb az eseményeket követni.

A klímaváltozás lassan, de biztosan bekúszik az esküvőszervezés gondolatai közé is; egyelőre nyomokban tartalmaz fenntarthatóságot is: hétköznap megtartott esküvőkön, a személyre szabott menükben, mini tortákban fedezhető fel. Tulajdonképpen az előző évek kis esküvői, az online szervezés is ide sorolhatóak.

Források:

https://www.vogue.com/article/the-wedding-trends-that-are-in-and-out-for-2022

https://www.vogue.co.uk/fashion/gallery/inside-ivy-getty-wedding

https://www.ksh.hu/nepesseg-es-nepmozgalom

https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/nepmozg/nepmozg20/nepmozgalom_2020.pdf

https://www.modernwedding.com.au/wedding-trends-that-will-take-over-2022/

https://www.hitched.co.uk/wedding-planning/organising-and-planning/2022-wedding-trends/

https://www.purewow.com/weddings/wedding-trend-predictions

https://www.weddingforward.com/wedding-trends/

https://misstomrsbox.com/

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: