A Szex és New Yorkból Carrie Bradshaw apartmanja

Carrie Bradshaw apartmanjának alaprajza

Hogy Carrie Bradshaw lakását be tudjam mutatni, ismét Iñaki Aliste Lizarralde munkáihoz nyúltam. A pilotban nem ez szerepel, de a sorozatban végig ezt a lakást látjuk, és a filmekben is ezt a lakást renoválták.

Ez tehát az alaprajza:

Carrie Bradshaw apartmanja
Forrás

Belépéskor az előszobába jutunk, ahonnan van egy ajtó a fürdőszobába. Ezt követi balta egy könyvszekrény, jobbra a konyha egy kis beugróval. Az ajtóval szemben a nappaliba jutunk. Az ablak előtt ál az írónő asztala, balra egy alacsony szekrény, a szoba közepén egy szép kerek asztal, körülötte fotelok, fekvőfotel.

A nappalival egy légtérben, de külön szobában a háló. Ennek a sarkából nyílik Carrie Bradshaw híres neves gardróbja, ami visszavezet a fürdőbe. A lakás tehát körbejárható.

Nézzük a bútorokat

De előtte a ház bejárata:

A ház bejárata.
Forrás

Igazi, hamisítatlan New York!

Carrie Bradshaw éa a lakás bejárati traktusa a nappaliból.
Forrás

A nappali felől a bejárat.

A könyvespolc szemből.
Forrás

Micsoda impozáns könyvespolc és magazin-gyűjtemény! És annak ellenére, hogy egy hebrencs nőszeméllyel van dolgunk Carrie Bradshaw személyében, ez a könyvespolc rendkívül rendezett és pedáns.

A sosem használt konyha.
Forrás

A sosem használt, kissé ódivatú konyha. A nagymamámnak volt hasonló konyhája, mikor beköltöztek faluról a vásorba; a hatvanas évek végéről. Az persze a klasszikus világos korpusz, zöld, türkizes ajtó párosítás volt.

Carrie Bradshaw nappalija
Forrás

Másik szögből:

A nappali másik nézőpontból.
Forrás

Érdekes, ahogy az előszobai dekor folyton változik, miközben a könyvespolc alig.

A két képen egyébként jól látszik, hogy ugyanannak a színnek különféle megvilágításban milyen hatalmas különbségei lehetnek! Ezért tanácsos festékmintát venni és feltenni a falra – más lakásban más fényviszonyok vannak. Minden lakás, ház egyedi ebből a szempontból! Még az egymás feletti lakásokban is más lesz ugyanaz: egyszerűen másképp süt be a nap, az esti fények és nem egyforma lámpákat használunk!

Forrás

Kezdő újságíró vs a befutott író.

A ronda radiátor is eltűnt.

Carrie Bradshaw a gardróbbal szemben a barátnőivel Samanthán nevetve.
Ikonikus fotó

És íme a híres gardrób!

Carrie Bradshaw gardróbja.
Forrás

Nyitott folyosó, két oldalt bepolcozva, a hálóból vezet a fürdőbe. Azt nem tudom, hogy Carrie Bradshaw százas nagyságrendű cipőkészlete hogy fért itt el, többnyire dobozban, de nem kell ennyire földhözragadtnak lennem, ugye.

És végül a szégyenfolt:

Koszos, penészes, rozsdás fürdőszoba.
Forrás

Kevés ennél rendetlenebb fürdőszobát látni…

Milyen lakberendezési ötleteket látunk?

Olcsó bútorokkal is be lehet rendezni stílusosan egy teret, ha van vezérfonál. Például a szín.

Szingli-szoba
Fesd le! Válassz a függöny színeiből!
A kiegészítők színét is!
Válassz még egyet és itt-ott használd:
egy csokor virág, néhány könyvborító.
Forrás

Nem kell tökéletesnek lennie! Ha megnézed a bejáratot és a fürdőt, akkor látod miről beszélek. A konyha egyébként az: hamisítatlan mid-century modern.

A háló, nappali is ezt a szemléletmódot tükrözi: kényelmes, de olcsó, bolhapiaci darabok – célszerűen összeválogatva. A barátnők elférnek. Az asztalok mellett tud dolgozni az újságírónő. Kényelmesen is és gyorsan is átlapozhatja a könyveit, újságjait.

A háló: nem kell túlzásokba esni! Néhány tárgy elég!
Forrás

A gardrób a lehető legkisebb helyett foglalja el, nagyon racionálisan van kialakítva és ideális az elhelyezkedése.

Gardrób: a leggyakoribb gardrób-rendszer, drága, William Morris tapéta, örökölt perzsa szőnyeg.
A legdrágább a tapéta
Forrás

Térszervezési szempontból a fürdő is szuper Carrie Bradshaw-nál – de sajnálom, már kisiskolás koromban is háklis voltam a fürdőszobai dzsuvára, penészre, rozsdás állványokra.

Nem kell szétverni a fürdőszobát, elég egy nagyon alapos kitakarítás!
Ugyanaz a dekor, ugyanaz a csempe.
Csak tiszta.
Forrás

A színek – a konyhát leszámítva, de nyilván ennek is van mondanivalója a sorozatban – szépen végigvezetik a szemet az enteriőrön. A fehér a tisztaságot jelképezi, a kékesszürke árnyalat tökéletesen megy a szobák színéhez. A bútorok és a padló, szőnyeg barnái, sárgái, vörösei kellemesek, nem tolakodóak. A kék kiegészítőkkel szépen összesimulnak.

Törtfehér-világoskék-olive-vörös, feketével, szürkével és sárgarézzel.
Egy másik színkombináció.
A világítás is szuper!
Forrás

Szerintem a sorozatbeli lakás világításán még lenne mit javítani, de szuperek az asztali lámpák!

És végül a dekoráció: könyvek és képek. A képek elég nagyok, vagy mikor nem, akkor elegendően sok van ahhoz belőlük, hogy ne legyen hiányérzete az embernek.

Érdekessé teszi a lakást a mindenhol megjelenő aszimetria.

Aszimetria kimaxolva! Színezésből ötös!
Dekorálni nagyon egyszerűen is lehet!
Forrás

Ez a bejegyzés egy sorozat része, amit a film kategóriában találsz.

Ha megakadtál a lakberendezéssel, tanácsra esetleg tervezőre van szükséged, kérhetsz tőlem segítséget! Lakberendezési tanácsadástlaberendezési tervezést attól függően mennyire akadtál meg.

Augusztus 1-25 között KATA-temető akcióval vártalak. Ennek vége, lemaradtál. Majd legközelebb!

Ne menj még! Ha szeretnél heti egyszer beleolvasni, milyen cikkek jelentek meg a blogon:

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!

Forrás: HBO a csatolt linkeken keresztül.

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Egy hozzászólás a(z) “A Szex és New Yorkból Carrie Bradshaw apartmanja” bejegyzéshez

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: