Rend a teraszon

avagy hogyan oldjunk meg egy lakberendezési problémát?

Az igényeink

Minden egyes lakberendező azzal kezdi, hogy “Fogalmazd meg az igényeidet!” Számunkra ez egyértelmű feladat, de vajon lakberendezési szolgáltatás csomagjainkat igénylő ügyfeleinknek biztosan helyes a képe erről? Hogyan lesz a kedves vevőnknek tökéletes az otthona?

Az igénymegfogalmazás

Itthon a terasz pillanatok alatt belomosodik. Vajon, hogyan rendezhetném be úgy, hogy könnyen tisztántartható, soha nem lomosodó, és kényelmes teraszom legyen?

Terasz: falnézet
Falnézet
Sokkal hosszabban is leírhatjuk a problémáink

Ezt a házat készen vettük, ebből kifolyólag vannak vele kisebb problémáink: nem teljesen van a mi családunkra optimalizálva. Ráadásul a férjem beleszeretett egy túl nagy asztalba, ami egyáltalán nem való a teraszunkra emiatt.

Terasz: 3D
3D

Mikor beköltöztünk az egyetlen bútordarab a kutyaól volt. Ezt aztán hamarosan áthelyeztük máshová – bár nem végleges helyre. Aztán a házból kiszedett anyagokat tároltuk itt, végül az asztalt. Tavaly télen volt viszonylag használható állapotban, de ekkor sem volt tökéletes. Egy beszélgetős garnitúrát raktam ki, de az egyik fotelben csak halmozódott a lom.

Terasz: ilyen volt
Egyébként nem szeretem a zöld színt és utálom,
mikor a csempe rá van fordítva a falra lábazatként.

Azt szeretném, ha tisztán tartható, nem lomosodó teraszunk lenne, ahol bármikor le tudunk ülni enni és beszélgetni.

A lomosodás több okból fakad
  • a kertünk agyagos, ezért a sáros cipőket kint hagyjuk
  • fáradtan a kis kerti szerszámokat is, már nincs erőnk a garázsba elvinni és ott elrakni (többek között ez is lomos…)
  • a medence tisztításhoz is itt tartjuk a vegyszereket, mérőoldatokat.
  • A kert használata (mozgás, játék) nem pakolunk el mindig mindent.
Apróságaink

Továbbá: nem jó helyen van a lépcső: sem a garázsból, sem a kertből nem tudunk kényelmesen felmenni az ajtóhoz, meg kell kerülni az egész teraszt és a másik oldalról bemenni az ajtóig. Mindeközben végigsarazzuk a padlót és emiatt közlekedési útvonalat is kell tartani.

Végül minden vágyam az, hogy a kádas fürdőszoba a kertre is nyíljon, illetve tudjunk a terasz közelében teregetni úgy, hogy az nem a kert közepe és árnyékban van. Azt is szeretném, hogy ha a kertben megjelenő formák hasonlóak lennének. Ilyen például a kerítés, ami függőleges lécekből áll, melyeket nemrégiben festettem le fehérre.

Kerítés ilyen volt, ilyen lett
A kerítés ilyen volt – ilyen lett (bár még nem teljesen)

Szeretném, ha a nappaliból is közvetlen ajtó nyílna a kertbe. Még egy dolog fontos lenne: minél kevésbé fagyás és csúszásveszélyes teraszt szeretnék.

Jó lenne az is, ha a kertre nyíló emeleti szobának lenne egy nagy terasza, ahol a lányunk és barátai tudnának majd szórakozni, ha nagykamasz, fiatal felnőtt lesz.

A jelenlegi teraszunk

Terasz: rendetlenség nélkül
Elvileg ennyi holmi lenne a teraszon, valójában…
hát, inkább nem fényképezem le..

A lakberendezési szolgáltatás elvégzésének következő lépése az alapállapot felmérése. Egy felújítás esetén megmérjük a falakat, a házhoz tartozó kiállásokat, a nyílászárókat, fényképeket készítünk, távolról, közelről, a megőrizendő bútorokról szintúgy.

A kívánságaim alapján két ütemet terveztem meg: az elsőben csupán a jelenlegi terasz használhatóságát növelnénk meg, átépítés nélkül. A másodikban viszont egy olyan verziót, amiben minden kívánságom teljesül!

Inspirációs képem

Lakberendezési tanácsadás: inspiráció.

A lakberendezés első üteme

A felmérés és az igények megismerését követően elkészülnek a moodboardok. Ezeket A/4-es, A/3-as méretre optimalizáljuk, az álló mobilképernyőn kicsit nehéz értelmezni.

Moodboard

Az első ütemben szeretnénk áthidalni a problémákat és egyszerűen berendezni a teraszt.

Terasz - I. ütem: a rend - falnézet
Falnézet
Terasz - I. ütem: a rend - 3D
3D

Az alaprajz elkészítése után az alaprajzon bebútoroztam, megkerestem a megfelelő tárolóbútorokat, ülőbútort és étkező bútort.

Ezután elhelyeztem a térben: rögtön kiderült, hogy a bútorok falhoz helyezése sokkal jobban leszűkítette aa teret, mintha a közlekedés történne a fal mellett.

Végül megkerestem a megfelelő színeket, kiegészítőket.

A kerti holmi és a medence tisztítószerei egy újrahasznosított, falszínre festett komódban lennének a lépcső mellett: a teraszra nem kellene behozni így ezek közül semmit, a tetején pedig elvégezhetőek lennének a tesztek, sőt keti partik esetén alkalmas táska, cucc és italtartó lenne.

Az ajtó mellett álló magas szekrényben elférne a terasz takarításához szükséges eszközparkunk, illetve a villanyórának is megfelelne.

Terasz - I. ütem: a rend - berendezés falnézet
Berendezés után a falnézete
Terasz - I. ütem: a rend - berendezés 3D.1
Berendezés után 3D
Lakberendezési tanácsadás: az I. ütem utáni állapot  3D 2. nézet
Robbantott képen
Terasz - I. ütem: a rend - berendezés oldalról
Oldalnézetből
Rend a teraszon: ilyen volt - ilyen lesz
Ilyen volt – ilyen lesz

A lakberendezés második üteme

Moodboard 2

A második ütem sokkal grandiózusabb. A hagyományos és a modern közötti, Amerikában tranzicionális stílusban szeretném átalakítani a házat. Ez már nem pusztán lakberendezés, mert építési engedély-köteles.

Terasz - II. ütem a vágyakért- falnézet
Falnézet
Terasz - II. ütem a vágyakért- 3D
3D

Források:

https://hu.pinterest.com/search/pins/?q=garden%20transitional&rs=typed&term_meta%5B%5D=garden%7Ctyped&term_meta%5B%5D=transitional%7Ctyped

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: