Miért jó a lakberendező?

A lakberendező rejtvényt fejt. Kideríti, hogy a megrendelőinek, olvasóinak milyen igényei, vágyai lehetnek és ezt tervekbe ölti.

Olyat is fel tudunk tárni, amire nem is gondolsz!

Mikor kérj fel?

Ideális az az időpont, amikor elkezded a tervezést, elkészül a büdzsé és készen állsz a felújításra, építkezésre. Az ideális helyzet vége az, amikor az építész elkészíti a koncepciótervet.

A lakberendező első terve: a funkcióséma.
Funkcióséma
Forrás

Ez azért van, mert a lakás berendezése nem építészet. Más szempontokat kell figyelembe venni a ház belakásakor, mint a megtervezésekor. Emiatt az építészek tervein sokszor nem ideális, megfelelő, vagy akár használhatatlan részletek vannak, ami a ház megépülése után már egyáltalán nem javíthatóak.

Nagyon gyakori, hogy szűk az előszoba, A gardrób pont nem fér be a neki pont jó helyre (nálunk így van – egyik fal sem lett elég mély.) A konyhaablak 5 centiméterrel alacsonyabb, mint ahogy a pult egyszerűen beilleszkedhetne. Lehetetlen, függönyözhetetlen lőrésekkel rakták tele azt a falat, amire a tv-t lehetne tenni.

A lakberendező vázlatterve.
Vázlatterv
Forrás

Mindezt a a tervezési folyamat kezdetekor a legegyszerűbb kijavítani, megoldani! Egyáltalán nem mindegy, hogy pár tollvonást kell javítani, vagy több milliós rombolást kell végrehajtani.

Miben segít a lakberendező?

A vágyaitokat meghallgatom, a kívánságaitokat megtervezem, összehangolom a vitás pontokat és kérdezek számos olyat, amire nem is gondoltatok. Ezután kitalálom a megoldásokat ezekre és a kívánságaitok alapján különféle anyagokat, bútorokat, kiegészítőket ajánlok.

Mikor minden tetszik, 3D-ben körbejárva, letesztelve képzeletben és a valóságban olyan terveket kaptok, amiből a szaktervezők, és a különféle vállalkozók meg tudják építeni az álomházatokat, irodátokat, műhelyeteket.

Berendezett alaprajz.
Berendezett alaprajz
Forrás

Azt nem tervezem meg, a csövek hogyan menjenek a falban, de azt teljesen pontosan, hogy hol kell a falból kijönnie, hogy a konyhabútor pontosan úgy nézzen ki, ahogy a rajzokon.

Ha van költségvetésetek, akkor a költségvetésen belül választom ki a tárgyakat, anyagokat.

Az építkezés, felújítás során, a munkák megkezdése előtt egyeztetek a szakemberekkel. Nem fordulhat elő az, hogy fuga nélkül rakandó padlólapot 3 mm-es fugával rakjanak le!

Ez jelentős idő- és energiamegtakarítást jelent!

A tervek mélységei

A lakberendezési tervek különféle mélységig terjednek. Lehet, hogy csak egy összefoglalóra, a hangulattervre és egy 3D-s ábrára van szükséged, a többit megoldod, de akár kiviteli terveket is kérhetsz, több tervlappal, bontási-, építési tervekkel, a gépészet, villamosság megtervezésével, több ábrával. Lehet szükséged költségvetésre, terméklistára. Kérhetsz különleges dekorációt, lakástextilt.

A lakberendező 3D-s akvarellje, anyagmintákkal, magyarázatokkal.
3D ábrázolás
Forrás

Mit tegyél, ha nem tudod megfizetni?

Tanulj! Érdemes különféle ezzel foglalkozó blogokat olvasni, ajánlom a hírlevelemet és beiratkozhatsz tanfolyamokra is.

Sokkal komolyabb időbefektetéssel jár, cserében a tervezés összegét megspórolhatod. Azt már neked kell eldönteni, hogy ilyen inflációnál valódi megtakarításod lesz-e.

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: