SoundWool

A SoundWool röviden és tömören gyapjúmaradékból készülő akusztikai panel.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) design LAB inkubációs programjának keretein belül készült. A programnak köszönhetően a Meshlin Composit Zrt-n és Temesi Apolon kívül hat gyártó-tervező páros kapott támogatást, hogy a gyártói tapasztalatot és a formatervezői kreativitást új termékfejlesztésben ötvözzék.

SoundWool plasztika a falon kékre színezett gyapjúlapokból.

Több okból válogattam be a blogomba.

Fenntarthatóság

Az alapanyaga gyapjú. A magyar gyapjúról azt érdemes tudni, hogy nem túl jó minőségű. Egy jóbarátom szerint, túl jól vannak Magyarországon a birkák tartva, emiatt sem a húsuk nem annyira ízletes, sem a szőrük nem annyira puha.

Az elérhető források alapján a gyapjú 20-25 % nem megfelelő minőségű és megsemmisítésre kerül. A nagyrészét exportáljuk Kínába, ugyanis nincs elegendő gyapjúfeldolgozó.

Erre a problémára jelenthet megoldást a SoundWool.

Ezen túl a gyártási lánc tagjai is hazai termelők, emiatt a szállítási útvonalak rövidek.

Akusztika, hangszigetelés

Kevéssé ismert tény, hogy az emberi életre a zajterhelés pontosan ugyanúgy veszélyes, mint a levegőszennyezés, vagy a klíma megváltozása. A környezetvédő szervezetek se, hangosítják fel ezt a szomorú tényt. A körülöttünk levő zaj idegességet, kialvatlanságot, olvasási zavarokat, ischémiás szívbetegséget, valamint idő előtti elhalálozást okoz.

A zajterhelés megszüntetése céljából korábban is szigetelőanyagokkal tudtunk védekezni, ennek egy kitűnő alternatívája a maradék gyapjú termék, a SoundWool. Az épületen belüli védekezés másik összetevője a zajcsillapító ablakok használata.

A nemzetközi ajánlások a városi közlekedés zajának 50%-os csökkenését javasolják, melyet a zajkeltés lakott területen kívülre helyezésével, illetve a zajforrások egyetlen kibocsátóba szervezésében látnak. Magyarul az elektromos autózás terjedésével a zaj az energia megtermelésének helyein keletkezhet. Mivel ezek különféle erőművek, így az ottani, helyi zajterhelés eliminálása is könnyebb lesz.

Szép


Ez a bejegyzés egy sorozat része, amit a magyar termék kategóriában találsz.

Ha megakadtál a lakberendezéssel, tanácsra esetleg tervezőre van szükséged, kérhetsz tőlem segítséget! Lakberendezési tanácsadástlaberendezési tervezést attól függően mennyire akadtál meg.

Augusztus 1-25 között KATA-temető akcióval vártalak. Ennek vége, lemaradtál. Majd legközelebb!

Ne menj még! Ha szeretnél heti egyszer beleolvasni, milyen cikkek jelentek meg a blogon:

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!

Források:

https://www.soundwooldesign.com/

https://hfda.hu/hu/design-galeria/215

https://www.octogon.hu/design/sikerre-tervezve/

https://www.juhtermektanacs.hu/wp-content/uploads/2020/09/Magyar_Juhaszat_es_Kecsketenyesztes_2020_szeptember.pdf

https://www.eea.europa.eu/publications/environmental-noise-in-europe

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: