Okosházak

Az okosház rendszerek három kategóriába oszthatóak a rendszerigényeiket tekintve:

  1. Vezetékes
  2. Vezeték nélküli
  3. Hibrid

Mit jelentenek ezek?

Az okosház vezérelt ház. Ez azt jelenti, hogy különféle érzékelők segítségével egy szoftver elemzi az adatokat és bizonyos együttállások esetében működteti az okosház eszközeit.

Forrás

Ehhez az adatáramláshoz szükség van valamilyen csatornára, közegre és ez lehet áram, lehet rádióhullám, de ezek valamilyen kombinációja is – főleg, hogy van olyan eszköz, amit áram nélkül, elemről nem tudunk működtetni. Ha az áram az adathordozó, vezetékes, ha rádióhullám, vezeték nélküli hálózatról beszélünk. A keverékük a hibrid rendszer.

Forrás

Érdemes hozzátenni, hogy a korszerű rendszereknél nem a 220 V-os hálózatra kell gondolni, hanem gyengeáramú hálózat kiépítésére. A korábbi csillagpontos áramhálózattal szemben, ma a BUS-os megoldást tekintjük korszerűnek: itt egy vezetékrendszer elegendő, sokkal kedvezőbb áron lehet kiépíteni a rendszert.

Melyiket válasszuk?

A kiválasztáskor az átalakítással járó körülményeket tegyük mérlegre:

  • Milyen mértékű rombolásra és újjáépítésre lenne szükség?
  • Mekkora költségvonzattal jár?
  • Hány szakma képviselőit kell bevonni hozzá?
  • Bővíthető-e a rendszer és hogyan?

Mit lehet így működtetni?

Gyakorlatilag bármit. A “szokásos” műszaki cikkeken túl, a különféle biztonsági rendszereket. Optimalizálhatjuk a ház hűtés-fűtés rendszerét: hozzákapcsolhatjuk a külső, belső árnyékolóinkat, hangulatvilágítást, világítást.

Alkalmazhatjuk a mosási, mosogatási, takarítási ciklusok kialakítására.

Egészségünk őreként: az adatainkat elemezheti, össze lehet kapcsolni az egészségügyi szolgáltatónkkal, dietetikussal, edzővel, aki az adataink alapján összeállítja az étrendünket, edzéstervet, egészségügyi programot, bevásárol és hazahozatja. Akár ellenőrzésünk mellett, akár a nélkül. Sosem látott jólétet érhetünk el általa!

A szabadidőnk otthoni kiaknázásában maximálisan segítségünkre lehet: az egészségügyi adataink alapján beállíthatjuk azt is, mikor van szükségünk csendre, vagy éppen nagy társaságra. A szoftverünk megkeresheti ehhez a könyveket, filmeket, tevékenységeket, rendelkezésünkre bocsáthatja, megveheti a jegyeket, elfogadhat és elküldhet meghívókat.

A fantáziánk az egyedüli korlátja a lehetőségeinknek. Az okosház biztosan nem!

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: