Okosotthon

Mi az okos otthon?

20 éve azt gondoltuk, hogy az az okosotthon, ahol a média közvetlenül az üléseknél van, és egy karnyújtás kicserélni a videókazettát.

A kazettákat már rég kidobtuk, vezetékre sincs szükség, a kérdés maradt: mi az okosotthon?

A távirányítás? Az automata rendszerek használata? Vajon hogyan definiálnám?

Okos az a ház, véleményem szerint, ami a külső környezeti hatásokra előre beprogramozott, vezérelt választ tud adni. Azaz, ha nyáron 20 fokot csökken a hőmérséklet, mert épp viharral megérkezett egy hidefront, leállítja a hűtést, bezárja az ablakokat, esetenként behúzza a zsalut és lezárja, vagy lehúzza a redőnyt, felkapcsolja a villanyt az éppen használt terekben. Ha kár keletkezik a vihar miatt, értesíti a katasztrófa-elhárítást. És nekünk semmit sem kell tennünk.

Lehet, hogy pár év múlva, már programozásra sem lesz szükség, csak a MI betanítására.

Mit gondolsz, mit hoz a jövő? Mit tud majd önműködően vezérelni egy ház? Talán minket, a benne lakókat is? Neked mi tetszene a legjobban?

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: