Csatlós Erzsébet lakberendező vagyok.

Csatlós Erzsébet, lakberendező vagyok.

És még tanár, könyvelő, közgazdász, és blogger. A személyes blogomat itt találhatod.

Hogy mi a közös mindezekben? A számok! A matek! Matematika-angol szakos tanár vagyok, később megtanultam könyvelni, ehhez is szereztem egy diplomát, majd régi hobbimnak hódolva immár lakberendező vagyok. Kiderült, ez is inkább matek, mint bármi más. Most a blogolás mellett épp tanítok.

Egy lányom van. Férjemmel, lányommal és az állatsereglettel Miskolcon élünk a családi házunkban.

Múltam

Egész életemben védtem a környezetünket, a legvégsőkig visszavittem a vizes palackokat (sajnos a csapvíztől emésztési problémáim vannak), nincs autóm (jogsim), tömegközlekedem és ha csak tehetem, gyaloglom. Ez Miskolcon elég nehéz, Debrecenben, ahol az életem négy ötödét eltöltöttem viszont könnyen megoldható. Persze nem vagyok tökéletes: a víztakarékosságban vannak hiányosságaim és kapszulás kávét iszom.

Régóta álmodoztam arról, hogy egyszer majd lakberendező leszek, ezt 2021-2022 során valósítottam meg. Álmodozás közben sok tapasztalatot is szereztem: a házunk a harmadik lakóhelyem. Az ötödik konyhám nyúzom, ebből többet saját két kezünkkel raktunk össze. A másodikat mdf lapból, ezt az ötödiket elemekből.

A környezetvédelmen túl az ergonomikus szemléletmód a másik vesszőparipám. Szerintem nagyon fontos, hogy a bútorokat kényelmesen (de nem túlságosan), ésszerűen és egyszerűen lehessen használni. Mivel analitikusan gondolkozom, a használatot megfigyelem, elemzem és kialakítom a tökéletesen kézreálló és használható helyiségeket, berendezéseket, kombinációlat. Nem túl ideális térben is. Az első bútoromat 23-24 éves koromban terveztem, 20 évig használtam. Az első – meglehetősen rosszul sikerült – konyhámat pedig 25 évesen, még nem voltam gyakorló háziasszony.

Nem csak a bútorok hosszát, de a pénztárca bőségét is le tudom mérni és képes vagyok jó cash flow terveket kialakítani. Ebben nem csak a saját gazdálkodásom tapasztalatai, de a pénzügyes, pénzügyi-kontrolling tudásom is segítenek.

Mint sokan, én is kűzdök a rend megtartásával és mindenféle ötleteim vannak a megoldására. Sajnos, mint oly sokan, én sem vagyok mindig szuper fegyelmezett, így újra és újra szembesülök a problémákkal.

Mindezekről írok. 14 éve kezdtem el blogot írni. Kézimunkákról. Egy barátnőm szerint a “sző, fon, nem takács” találóskérdésre a válasz én vagyok – ami csúsztatás, mert szőni és fonni nem tudok, viszont bármi mást fonalakkal és cérnákkal igen: kötök, horgolok, varrok, hímzek, stb. több, mint 40 éve. Most épp az egyiptomi kollekciómon, székhuzatokon és egy jókora kupac egyeben dolgozom. A rend megtartásában nem segítenek az újabbnál újabb hobbik sem…

A jövőm

A FILO Interior lakberendezéssel és ismeretterjesztéssel foglalkozik. Az ingyenes tartalmaimat a blogon találod.

Jelenleg tananyag fejlesztéssel foglalkozom a blog mellett.

Szolgáltatásaimat is meg tudod rendelni a fenti telefon számon, emailen, vagy akár a facebook-on, messengeren keresztül. Online vagy a való életben is.

Vagy iratkozz fel, ha szeretnél hírlevelet kapni az új posztjaimról, a terveimről és a kész anyagaimról!

Tiszteletben tartom a biztonságot! Bármikor le lehet iratkozni a hírlevélről!