Lakberendezési tanácsok a tökéletes otthonért


Milyen legyen a dolgozószoba?

Mikor létrehozunk egy dolgozószobát, az első kérdés az, hogy lesz-e benne bármilyen ügyfélfogadás. Ha lesz, akkor az milyen jellegű lesz: online vagy személyes találkozó, illetve a személyes találkozók esetében szükséges-e fogadóteret létrehozni, vagy sem. A fogadótéren lesz-e munkatársunk, vagy sem.

A második kérdés a helyigénye. Milyen munkaeszközeink vannak? Ezeknek mindenképpen biztosítanunk kell a megfelelő helyet.

Nagyon fontos: tegyük fel azt a kérdést is, hogy előfordulhat-e az a szituáció, hogy megváltozik a helyzet? És hogyan?

Miután megválaszoltuk ezeket a kérdéseket, el tudjuk dönteni azt, a házon belül hol helyezkedjen el a dolgozószoba, illetve egy dolgozórész, illetve ez mekkora legyen.

Ha van ügyfélfogadás, akkor érdemes elkülöníteni a lakás összes zónájától és külön mosdóhelyiséget is hozzunk létre. Ha nagy forgalmú, akkor mindenképpen szükséges recepciót létrehozni, és ilyenkor mind a dolgozóknak, mind az ügyfeleknek külön mosdóhelyiséget létrehozni (például egy fogorvos, pszichológus, pszichiáter, háziorvos, fodrász, kozmetikus esetében, amennyiben otthon dolgoznak.) Ilyen esetben a lakásnak ez a része az utcáról könnyen megközelíthető és esztétikus legyen.

1, 2, 3, 4, 5, 6

Online félfogadás esetében érdemes egy tetszetős falrészletet létrehozni a kamerának. Ha ez nem lehetséges, akkor a greenbox technológia alkalmazásához egy elhúzható zöld függönyre lesz szükségünk, ami előtt ülve, állva bármilyen hátteret alkalmazhatunk. Érdemes alacsony vagy háttámla nélküli széket használnunk (ilyenkor szép a ruha esése, nem gyűrődik meg nyakban a zakó, stb.) és kiválogathatunk a szakmánkra jellemző dekorációkat. A világítás is meglehetősen fontos: több irányú, lehetőleg nappali fényű világítótestre lesz szükségünk. A kamerának természetesen állványra is szüksége van. Az online félfogadásnak meglehetősen nagy a helyigénye, még akkor is, ha segítség nélkül vesszük fel az adásainkat.

1, 2, 3, 4

Ha nincs ügyfélfogadás és soha nem is lesz, akkor akár a hálószobában is elkülöníthetünk egy sarkot, az étkezőt használhatjuk, a konyhát, a nappalit. Attól függően, hogy közösen szeretnénk-e dolgozni, el kell határolni magunkat (mert például folyamatosan másokkal beszélünk), vagy éppen mélységes csendre van szükségünk. Ezek teljesen egyéni, illetve családonként változó igények, szerintem nem lehet általános érvényű tanácsot adni. Olyan teret hozzunk létre, ami mindenki ilyen jellegű igényeit képes kielégíteni. Ebben kompromisszumra sincs igazából lehetőség, szerencsére a határ a csillagos ég!

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika anyagok a tervezői program augusztus 20 augusztusi nagytakarítás Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét design Diósgyőr Diósgyőri-vár dolgozószoba edzőterem family room felújítás fenntarthatóság fitness fotel fő háló gyapjú gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás iskola kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kikapcsolódás kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern mudroom nagytakarítás nyaralás otthon nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló szőnyegek takarítás tanulás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element tojás szék táblafesték uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek vízkárok wellnes welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás ünnepek

%d bloggers like this: