Beszéljünk most a lépcsőházakról

4-5 évig kerestünk házakat, és nem volt kritérium az, hogy földszintes legyen. Nagyon-nagyon sok helyen megfordultunk és összesen 2, azaz kettő házban volt jó a lépcsőház. A jelenlegi házunkban sem az, rendszeresen lehorzsolom a sarkamról a bőrt és ha nem kapaszkodnék nagyon, párszor már simán összetörtem volna magam. A legelrettentőbbek közé tartozott három, az egyik fordítva lett megépítve, mintegy 5 centi mély lépcsőfokokkal és cirka 30 centi magasan (“A” képlet szerint jó volt…); míg kettőnél csak gyerek tudott emelt fővel közlekedni, a felnőtteknek rendesen le kellett hajolni, hogy ne legyen agyrázkódása.

Szóval “A” képlet: a magasság kétszeresének és a mélységnek az összege essék 60-64 cm közé. Mennyi a jó mélység? Használótól függ, a 46-os láb 30 centis. Általában 28-30 centit szoktak használni, a magasság ennek megfelelően 15-17 centi, de itt az is számít, mekkora távot kell áthidalni.

A következő probléma a lépcső anyaga. Én mindig elképzelem, hogy adott esetben mi történne, ha valaki elesne a lépcsőn. A csempézett, fém élvédős lépcsőn semmi jó, a műanyag élvédősnél a lépcső törik. A fa és a szőnyeges szerintem elfogadható.

És végül a korlát. A gyerekek biztonságosan csak olyat használhatnak, ahol a korlát függőleges, nincs vízszintes része (ez a létra, ugye) és a lécek 4 centire vannak egymástól. 4 cm! Nem 15, mert kis ügyességgel egy soványabb felnőtt is kifér egy ilyenen… A kapaszkodóból kettő kell: gyereknek is és felnőttnek is. A felnőtt 90 cm magasan van. Magas használóknál lehet egy picit ennél is magasabb. A gyerekeknek 75-80 cm magasan már használható, nyújtozkodva, de elérik. Sajnos, az amelyik a gyerekeknek kényelmes, a felnőtteknek nagyon rossz.

Beköltözéskor a mi lépcsőnk.

Emiatt nálunk tiltott a lépcsőn a játék, a futás, ugrálás. Egyetlen pozitív tulajdonsága van: egyenlő távolságra vannak a lépcsőfokok.

Arról pedig nem értekeznék, hogy mivel pont a bejárattól indul a lépcsőnk, állandóan át kell gázolni a sártengeren, cipőkön, táskákon – főleg mikor sok vendégünk van. És/vagy minden ajtónyitáskor takaríthatunk.

Két kutyával, gyerekkel, agyagos kerttel meglehetősen problémás.

Ha túljutottunk a lépcsőbiztonságon, nézzünk meg pár képet jó példákkal.

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

A poszt írójának tériszonya van.

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: