A városi tér

Kedvenc blogom írója sokszor utazgat és nemrégiben egy képet posztolt Carcassone város piacteréről. Nagyon megragadtak ezek a képek, mert olyan kellemes, otthonos a tér rajtuk.

Nem zsúfolt, arra csábít minden, hogy ott töltsd el a reggelt, a délelőttöt, a delet. Az életed.

Miskolcon élek, de bárhol lehetnék az országban: a piac egy fallal körbevett épület, olyan, mintha bolt lenne – koszos, zajos és igazából nincs kedved leülni és beszélgetni.

Még a vásáraink is szörnyűek: nincs nyugalom, árnyékos fák és legfőképp nincs kényelem.

Mi az oka?

A “rend” iránti vágyunk lehet az egyik. Az egyenbódék világa.

Nincs szépségverseny, mint a német kisvárosok karácsonyi vásárjaiban.

Nincs vágy arra, hogy az ugyanolyan építmények egyediek legyenek.

Saltburg

Nincs tér! Debreceni vagyok, a Piac utca a piacról kapta a nevét. Nyomokban előfordul a kiülési lehetőség és időnként vásárokat is tartanak, de ez a tér nem állandó és nem biztonságos: átvág rajta a villamos.

Ez a miskolci “sétáló” utca.

Az igénytelenség vezet. Nálunk nem alapvetés, hogy a frontot minden áldott nap tisztára kell suvickolni és tisztán kell tartani. Szerencse, ha heti egy takarítást tartanak, és 5-10 asztaltársaságonként rendbe teszik az asztalt és környékét.

Nincsenek fák. Ha találunk is bokrokat, virágkiültetéseket, azok bár ne lennének!

Mi, járókelők egyáltalán nem vigyázunk a környezetünkre. Többségünk ott dobja el a szemetét, ahol az keletkezik. Nem jut sokunknak az eszébe az, hogy a következő szemetesig elvigye, ha netán nincs, akkor otthon dobja ki. (Arról is tudnék hosszasan írni, hogy a bokrokba dobják be sokan a szemetüket. Így a takarítóknak – mint nekem is – nem egyszerűen csak össze kell gereblyélni, seperni a mások szemetét, de be kell mászni a bokrok közé és onnan kivakarni a sok dzsuvát…)

Használhatatlan toilette, teljesen üres tér, miközben csodálatos a kilátás innen.

Hogyan változtassunk!

Mindenki kezdje magán a változást!

  • Ne dobjuk el a szemetünket!
  • Ültessünk fákat a házak elé!
  • A homlokzatainkat tartsuk tisztán! Ha ez napi takarítást jelent, akkor naponta! (Csináltam, tudom, mennyire nehéz magunkat rászorítani. Jó hír: sokkal gyorsabb egy napi port letakarítani, mint egy havit, netán évest!)
  • Méltó helyen együnk! A sörpad, talponálló nem az!
  • Beszélgess a kereskedőkkel!
  • Beszélj a képviselőiddel!

Az, hogy a világunk nyugodt, szép és kényelmes, mely örömmel tölti el a lekünket rajtunk is múlik. Sok kicsi, sokra megy! Tegyünk érte!

Ha a saját élettereddel van problmád, fordulj hozzám!

Az áraim 2.000 Ft. Félóránként és négyzetméterenként.

Az IKEÁnál is olcsóbb és nem csak ikeás cuccokat tervezek bele, és nem tukmálok marketing megbízásokat.

Várom megkeresésed, addig is üdv!

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: