Styling a kertben – ne csak növényeket ültessünk!

A 2020. óta tartó pandémia és az emiatt történő karanténok felértékelték a kert szerepét az emberek életében. Gyakorlatilag beszorultunk egy szűk térbe, ami ettől függetlenül adott némi szabadságot számunkra.

Ezt a teret ügyesen meg tudjuk növelni, ha nem horizontálisan, a kert területét megnövelve (bár nekünk ez is sikerült), hanem függőlegesen terjeszkedünk. Ez a vertikális kertészet. Számos lehetőség kínálkozik: a kúszó- és magasba törő növényeket különféle szerkezetekre futtathatjuk, illetve a kisebbeket különböző megoldások segítségével egymás felé ültetjük, növényfalakat létrehozva.

Források: 1, 2, 3, 4, 5

Az évszázad másik kihívására is születtek válaszok: mindenhol felbukkan az újrahasznosítás igénye: legyen az a kertben fellelhető alapanyag hasznosítása, a régi bútorok, kerti berendezések (mint pl a kerítés) felújítása, de a bútorgyártók is fantáziát látnak benne: nagyon sok az újraműanyag.

OK, OK, – kérdezhetitek – de konkrétan mit jelent ez? Mi a divat? Egyszerű a válaszom: a bohém, az ipari, az urban jungle, vagy a street art.

Ha barátságos, bohém külsőt szeretnétek, mely felvidítja a napjaitokat választhatjátok a natúr irányzatát, de elmehettek a színes, nagyon vidám változatai felé.

Források: 1, 2, 3

Létezik városiasabb témájú berendezést: a kertben is tökéletes és időtálló az ipari, industrial stílus. Ráadásul, ha van hozzá kedvetek, akkor egyszerűen elkészíthetőek a bútorok: a lábakat könnyen be tudjátok szerezni a neten, a faanyagot tüzépen és egyszerűen csak össze kell csavarozni.

Forrás

A városi dzsungel stílus talán egyesíti az összes divatos kelléket.

Forrás

És humort is vihettek a kertbe különféle utcai művészet segítségével: itt is előtérbe kerülnek a festékek és az újrahasznosítás.

Forrás: 1, 2

Ezekből a példákból is láthatjátok, hogy a DIY lényeges szerepet tölt be a kertek berendezésekor. Ez nem véletlen, hiszen barkácsolni szórakoztató dolog, nem csak újrahasznosíthatod a telken levő holmit, fadarabokat, miegymást, és nem csak fárasztó, de maga a flow élmény. Ha most nem is érzed magad valami nagyon ügyesnek, hidd el, gyakorlással egyre jobb leszel! Ami ma kicsit csálé, a jövő hétre kiegyenesedik, a festék simán fut és a szögeket is azonnal be fogod tudni verni. Plusz előnye a tespedtség elleni hatás: erősebb leszel fizikailag, mentálisan is. Utána pedig az embert büszkeséggel tölti el az, hogy a két kezével csinálta meg a padot, a pergolát, a világítást és még a napozóágyakat is! Barkácsolásra fel!

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

2 hozzászólás a(z) “Styling a kertben – ne csak növényeket ültessünk!” bejegyzéshez

  1. […] Styling a kertben – ne csak növényeket ültessünk! […]

  2. […] pár hónapban pedig számtalan posztot készítettem a nyárral kapcsolatosan itt a blogon is: a kert stylingolásáról, a kerti medencékről, a kert burkolatairól, a lugasokról, a napozóágyakról, a fitness terem […]

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: