A fali lámpa

A fali lámpák fontos dekorációs elemei egy otthonnak és irányfényként is gyakori a használatuk – kültéren és beltéren.

Az irányfény szimplán azt jelenti, hogy mutatja az irányt. Gyakran nem akarunk erős fényt, csak pont annyit, ami elég arra, ne történjen velünk baleset. Különlegesen jól alkalmazható a kertben, a kaputól a bejáratig és a lépcsőházakban. Kisbabás családoknál pedig alig hiszem, hogy meg kell magyaráznom a használatukat.

Dekorációs elemként igen fontos, hogy a lámpa stílusa illeszkedjen az enteriőr stílusától. Disszonáns érzetet kelt egy oda nem illő lámpa.

A fali lámpák számtalan változatban kaphatóak: lehetnek falhoz simulók, állandó pozícióban, a fal előtt, de akadnak állítható karú változataik is: a falikarok. A ledekkel együtt a rendkívül változatos lehetőségek is megjelentek, végtelen megoldás lehetséges!

Modern korunkban az a szerencse, hogy megválaszthatjuk a lámpáink fényhőmérsékletét és fényerősségét. A falikarok esetében inkább meleg fényeket és jó dimmelhetőséget érdemes választani.

Mikor eldöntjük, hogy falikarokat fogunk használni, akkor a villanyszerelést megelőzően van lehetőségünk arra, hogy kitaláljuk azt is, milyen ponton, vagy pontokon legyenek kapcsolhatóak, vagy inkább okosotthonos megoldásokat alkalmaznánk, illetve ezek tetszőleges kombinációja is lehetséges. Ezeknél a lámpatesteknél különösen fontos, hogy ne az egyszerű kéteres vezetékeket építtessük be a rendszerbe, hanem UTP kábeleket. Ez lehetővé teszi majd a rendszer okosítását!

Ezt ne!

Források:

https://www.youtube.com/watch?v=bHuEVyj8dnU&ab_channel=KomKel

https://www.ikea.com/hu/hu/cat/falilampak-20503/?page=2

https://www.cuded.com/30-creative-lamp-ideas/

https://design-milk.com/ozz-grows-their-multifunctional-family-of-lighting/?epik=dj0yJnU9cWlubC0ySnZRVHZjdkZZS1ZXRjI0UndDTkZKNmxZaVYmcD0wJm49Yng1REQwYmVQX0JVN3BlS0pJUEQtdyZ0PUFBQUFBR0taVzBF

https://www.woodesign.de/produkte/wohnen/lampe-i

ricardorosso.com

https://www.1stdibs.com/furniture/lighting/sconces-wall-lights/voie-light-wall-lamp-sabine-marcelis-fudge-sherbet-limited-edition/id-f_8843243/?epik=dj0yJnU9VGc0NDk2clJQVzNlZW9DbVJMWVczNXBmUlNxemUwaDgmcD0wJm49OGg3Zzh0djM5RFlYRGtUT283WC1PQSZ0PUFBQUFBR0taWFRv

meethue.com

https://www.nextdealshop.com/products/spiral-sconce-wall-lamp?variant=1265064607762&epik=dj0yJnU9R0VLVElELTFvZHA5a005NVhzVWJfS0U4b05PRFBUazYmcD0wJm49V2c4YVVJU2pJUm96WEtpQmhBYS1HdyZ0PUFBQUFBR0taWGlZ&utm_source=pinterest&utm_medium=social

https://www.archilovers.com/projects/251011/gallery?2427326

https://www.reddit.com/r/malelivingspace/top/?sort=top&t=all

https://www.archiproducts.com/en/products/dcw-editions/wall-lamp-with-swing-arm-bs5_120918

https://hu.pinterest.com/pin/1477812370178460/

https://havenly.com/blog/5-smart-ways-to-save-on-home-decor

https://www.housebeautiful.com/room-decorating/home-library-office/g696/designer-libraries/#slide-22

https://www.elledecor.com/it/design/a29147108/lampade-alluminio-doshi-levien-earth-to-sky/

https://lookcloserandyouwillsee.tumblr.com/post/111048238693/room-temperature-archiproducts

https://vintageshabbypink.tumblr.com/post/74816002518

Hagyj üzenetet!

Levélben

Adatvédelmi tájékoztató

Vagy az oldalon >>

Szia! Szeretnél hozzászólni? Tedd meg itt. Köszönöm szépen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kategóriák:

Címkék:

aksis porszívó akusztika akusztikai panel anyagok a tervezői program Az 5. elem az igények megfogalmazása biztonság burkolat bár családi együttlét Diósgyőr Diósgyőri-vár edzőterem family room felújítás fenntarthatóság filmtárolás fitness fotel fő háló gyapjú gyapjúszigetelés gyerekszoba 2-6 éves korig gyerekszoba kisgyerekeknek gőzfürdő heló hibrid Horizon asztal huzat húsvét igényfelmérés ima ingyenes tanácsaadás jólét jóléti állam kanapé karácsony kastélyok kert kerti lakberendezés kerti medence kompozit anyagok Korben Dallas Korben Dallas apartment krétafesték könyvespolc központi porszívó lakberendezés len lábtámasz masterbedroom medence modern média tárolás napozás napozó ágy nyaralás otthon nyugalmas élet nyugágy nyár olvasás otthon nyaralunk poliészter porszívó pünkösd rendszer rezsicsökkentés sectional szauna szénszál szülői háló takarítás terasz tervezz velem! tervezés textil The 5th element táblafesték társadalmi kérdések társadalom uszoda varrás vezetékes vezeték nélküli világítás várak vásárlás vázlattervek welness ágynemű ágyneműhuzat ágytakaró állatok a lakásban élet életmód építkezés étkezőasztal íróasztal újrahasznosítás

%d bloggers like this: